10 причини да обичаме Хари Потър

10 причини да обичаме Хари Потър

януари 31, 2018
Категория: Знаете ли, че ..., Идеи, Публикации
0 10689 2
10 причини да обичаме Хари Потър

10 причини да обичаме Хари Потър

Хари Потър е един от най, най, най-любимите литературни герои на всички книжари в Orange Center. Затова се радваме на всеки празник и всяко събитие, свързано с него. За нас кажи-речи всеки ден се случва да отпразнуваме приятелството си с Хари, като препоръчаме на някого първата книга от поредицата, или просто като подредим по интересен начин книгите на Роулинг.

Макар много пъти да сме споделяли причините, поради които обичаме тези книги толкова много, сега имам повод да го направим отново.

 

 27658933_10208733909023871_1816657596_n10 причини да обичаме Хари Потър

1. Защото историята ни погълна толкова бързо, че не усетихме нито кога прочетохме 7-те книги, нито кога започнаха да ни липсват толкова много.

 

2. Защото всеки от нас намери по поне един персонаж, към когото да се привърже от все сърце и от когото да научи нещо прекрасно.

 

3. Защото е честна, сурова и трогателна поредица.

 

4. Защото ни напомни, че приятелството е най-висшата ценност.

 

hari-potar-i-filosofskiyat-kamak-97895444646845. Защото ни научи, че да сме различни и смели си струва риска.

 

6. Защото успяваше да ни изненада.

 

7. Защото всички искахме да учим в Хогуортс (и още го желаем).

 

8. Защото Снейп е един от най-великите мъже, раждали се някога в света на литературата.

 

9. Защото след всички тези години, винаги ще сме готови да препрочетем любимата си част от поредицата или да си направим маратон с филмите.

 

10. Защото вярваме, че с всяко ново поколение четящи деца магията ще се запазва и книгите за Хари Потър ще продължават да намират нови и нови почитатели.

 

fantastichni-zhivotni-i-kade-da-gi-namerim-originalen-stsenariy-9789542719557Знаете ли, че…

Тази година за четвърти пореден път ще се проведе нощ на Хари Потър. Тя е по инициатива на британския издател Bloomsbury и участие в нея вземат училища, библиотеки, книжарници, читателски клубове… Тази година акцентът на нощта на Хари Потър е едно от най-новите илюстровани издания от магическия свят на Роулинг  - „Фантастичните животни и къде да ги намерим“

 В страницата на Егмонт България може да откриете списъка със събития. Всички изглеждат вълнуващо и сме убедени, че ще са магически. Избрахте ли си кое да посетите?

, , , ,

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>