Магазини
Любими
15,00 лв.

1876. Спомени на съвременници

Ограничена наличност
100%
5.0
100%
От общо 1 коментара
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
15,00 лв.

SKU: 9786199107621

Тегло кг: 0.218

ISBN: 9786199107621

Автор: Стоян Тачев

Издателство: Българска история

Език: Български

Брой страници: 192

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2018

Националност автор: България

Размер см: 13 x 20 см.

Книгата предлага автентичен преглед на историческите събития преди и след Априлското въстание. Този прочит предлага неподправени свидетелства свързани с Освобождението на България. 

За Априлското въстание са написани десетки академични книги. Повечето издания обаче изразяват гледната точка на своите автори или носят белезите на една или друга историческа школа. Сякаш все по-рядко човек може да открие истината за въстанието, представена не от днешен изследовател, а от свидетелства на участниците в епопеята или техни съвременници. Точно това предлага тази книга.

Следващите страници ще ви отведат в бунтовната пролет на 1876 година, когато из българските земи обикалят съзаклятници, революционни идеи се обсъждат по тайни събрания, мирни селяни леят куршуми в нощите, черешовите дънери стават на оръдия, а дори и детските игри придобиват боен характер.

Освен като исторически извор, тази увлекателна книга може да се използва и като хронология на събитията - подготовката, сраженията в революционните окръзи, жестокото потушаване, кланетата, както и международния отзвук, без който едва ли толкова скоро щеше да се стигне до паметната 1878 и сбъдването на българския блян.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Стоян Тачев

Няма добавена информация