SKU: 9783836578738
Тегло кг: 3,03
ISBN: 9783836578738
Библиотека: Taschen VA
Възраст от: 20
Възраст до: 60
Автор: Jim Heimann
Издателство: TASCHEN
Език: Английски
Тема: Изкуство, Архитектура и дизайн, Кулинария/Food & Drink
Брой страници: 448
Вид корица: Твърда
Година на издаване: 2022
Размер см: 25 x 31.5 см.
Jim Heimann’s new book on Menu Design in Europe is a mouthwatering feast for the eyes, featuring hundreds of European menus from the early 19th century to the end of the millennium. At once a history of continental cuisine and a sprawling survey of graphic styles, Menu Design in Europe satisfies the craving for foodies and design enthusiasts alike.
The dominance of French cuisine provided the template for the culinary delights that spread throughout (and beyond) the continent. As restaurants and dining experiences increased in the 19th century, the need for a more formal presentation of available items resulted in a range of printed menus that could be both extravagant and simple. The 1891 menu from Paris’s Le Grand Vefour, with its intricate die-cut design, evokes a bustling Belle Epoque bistro, while the 1932 menu from London’s Royal Palace Hotel transports you to the bar at a spirited, Jazz Age nightspot. On the opposite side of the design spectrum, the menu for the mid-century Lasserre restaurant expresses a surrealistic simplicity. A range of stylistic decades is represented, from masterpieces of Art Nouveau and Art Deco to the graphic appropriations of the German Democratic Republic. Also showcased are the Michelin awarded restaurants of the celebrity chef–era and rarities such as a German military menu from World War II.
More than just bills of fare, these menus often represent a memorable dining experience, at times being presented with as much care and attention to detail as the meal itself. So, although one cannot sit in La Tour D’Argent in 1952 and sample its famous duck dish Le Caneton Tour d’Argent, we can surely imagine what it was like when looking at the waterfowl-themed illustration displaying the night’s offerings. Featuring an essay by graphic design historian Steven Heller and captions by leading ephemerist and antiquarian book dealer Marc Selvaggio, Menu Design In Europe features menus from leading collectors and institutions, providing a sumptuous visual banquet and historical document of two centuries of culinary traditions.
* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.
Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:
- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.
- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.
Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.
The information below is required for social login
Създавайки профил получаваш
Лесен и удобен начин да пазаруваш от Orange и проследяваш история на покупките си
Необходимо е да активираш регистрацията си.
Изпратихме имейл на с линк за активация. Последвай линка, за да активираш профила си в следващите 24 часа. Имейлът би трябвало да пристигне до 1 минута.
Ако не откриваш имейл от нас, потърси го в спам директорията или провери дали посоченият имейл адрес е изписан правилно. Ако това не помогне, свържи се с нас на [email protected] 0700 20 866
Създавайки профил се присъединяваш към програмата My Orange и се съгласяваш с Правилата и условията на Ориндж Интернешънъл АД.