Магазини
Любими
19,00 лв.

Метреси и кралици. Властта на жените

Ограничена наличност
100%
5.0
100%
От общо 1 коментара
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
19,00 лв.

SKU: 9786197204087

Преводач: Райна Костолди

Тегло кг: 0.31

ISBN: 9786197204087

Автор: Бенедета Кравери

Издателство: Виа Летера

Език: Български

Брой страници: 408

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2018

Националност автор: Италия

Размер см: 13 x 20 см.

Органичената роля на жената и скритата ѝ власт през Средновековието.

"Метреси и кралици" е историческа разходка в сърцето на френския кралски двор, която проследява възхода и падението на най-забележителните дами, оставили своя дълбок отпечатък върху развитието на монархията. Дори от позицията на съвременността, съдбата на никоя от легендарните кралици и метреси, от Катерина Медичи до Мария Антоанета, от Диана дьо Поатие до Мадам Помпадур, не може да ни остави безразлични. Някои от тях влизат през парадния вход на историята заради своето потекло, други успяват да завладеят сърцето на краля чрез хитрости и интриги, трети се облагодетелстват заради ненадминатата си красота, четвърти разчитат единствено на своя вроден интелект и женска интуиция. Всяка от тях преживява своите триумфи, мелодрами и провали, водена от желанието да бъде първа дама на една от най-великите монархии в Европа.

Откровеният поглед на Бенедета Кравери върху ролята на жената в обществения живот през Средновековието по един деликатен начин пресъздава цялостния културно-истоически фон, на който се развиват бурните преживявания на кралските особи. Нищо лично, свързано с краля не може да остане лично.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Бенедета Кравери

Бенедета Кравери

Всички книги на автора

Няма добавена информация